Наприклад, Кувейт у давні часи прославився у субрегіоні як судноплавний і торговий центр. Тож асортимент перських, африканських і регіональних страв Аравійського півострова в поєднанні зі стародавньою месопотамською кухнею, яка вже була популярною в регіоні, додали стравам національної кухні Кувейту унікальний колорит. Типова їжа в Кувейті складається з поживних страв на основі рису та густих супів. Також важливим інгредієнтом є риба, адже прибережна лінія в Кувейті сягає 500 км.
Макбус Даккус (Machboos Dakkus)
Це – національна страва Кувейту, що складається з букету спецій (шафран, кардамон, кориця, куркума, гвоздика, перець та імбир), у якому приготована баранина чи курка з довгозернистим рисом. Страву часто прикрашають смаженою цибулею, родзинками та нутом. Макбус Даккус найкраще подавати з підливою на основі томатів з часником і кінзою.
Мутаббак Самак (Mutabbaq Samak)
Морепродукти, особливо риба є вагомою частиною раціону кувейтців. Мутаббак Самак — це смажена або запечена риба, що подається на подушці з ароматного рису. Для цієї традиційної страви найчастіше використовують рибу помфрет (zubaidi), яку приправляють, трохи відварюють, покривають борошном, а потім обсмажують до хрусткої скоринки.
Хубз (Khubz)
Хубз – це традиційний кувейтський (і не тільки кувейтський) хліб. Круглий корж (піта) випікають у спеціальній печі – тандурі – і часто посипають насінням кунжуту. Хубз є обов’язковим елементом обіднього столу в Кувейті.
Герс Огайлі (Gers Ogaily)
Gers Ogaily чи Parfume cake — це десерт, екзотичне тістечко, яке вирізняється незабутнім ароматом завдяки додаванню в тісто шафрану, кардамону, рожевої води та підсмаженого кунжуту. Не тільки місцеві, але й туристи полюбляють цей легкий десерт. «Парфумоване» тістечко дійсно варто спробувати тим, хто вперше відвідує Кувейт.